Followers

Thursday, November 17, 2011

Peraduan Menulis Cerpen PARANORMAL

   

Ingin diumumkan di sini bahawa sempena penerbitan novel ERTI CINTA pada bulan Disember kelak, satu peraduan menulis CERPEN PARANORMAL akan diadakan di Grup Komuniti-ENovel.  

Syarat-syaratnya adalah seperti berikut:

Tempoh Peraduan: 15 November 2011 -15 Disember 2011

Syarat peraduan: 

1) Panjang cerpen hanya maksima 10 ms WORDS Double spacing

2) Disiarkan di blog masing-masing dengan SLOGAN

'Saya mahu novel ERTI CINTA - Camelia' yang ada LINK ke grup KEN.

3) Cerpen akan diadili oleh barisan juri yang terdiri daripada admin KEN.

4) Cerpen hendaklah ditulis dalam bahasa yang baik.

5) Cerpen juga hendaklah ditulis dengan berhati-hati tanpa memesongkan akidah pembaca.

6) Keputusan juri adalah muktamad.

7) Hadiah :

Tempat PERTAMA:
Sebuah novel ERTI CINTA dan wang tunai RM 50/voucher buku/top up

Tempat KEDUA :
Sebuah novel ERTI CINTA dan sebuah buku TULIS NOVEL cetakan terbaru

Tempat KETIGA :
sebuah novel ERTI CINTA dan sebuah buku antologi TENTANG CINTA

* Hadiah akan dinaikkan jika penaja bertambah.

8) Semua cerpen mestilah di post di KEN untuk bacaan semua ahli. 


Oleh itu dijemput semua yang ada blog dan boleh menulis cerita menyertai grup ini dan menyertai peraduan yang menarik ini.


Selamat mencuba! Semoga Berjaya.

*autopublish entry

Wednesday, November 16, 2011

Erti Cinta - Mana saya punya cinta

Assalamualaikum semua,



Wah, lama juga Hana tak update blog ni. Bersawang di buatnya. Biasalah, nama pun pelajar tahun akhir. Jadi, sibuk sikit banyaklah gamaknya. Sebenarnya, niat di hati nak pos entry baru tapi terpaksa tangguhkan dulu sebab tak sempat nak edit. Tapi tangan tu masih gatal nak berfacebook and suprisingly, Hana dapat satu news pasal buku terbaru kak Maria. Makanya, Hana nak citer pasal novel yang keluaran baru kak Maria Kajiwa. 

Siapa pernah baca ERTI CINTA - Mana saya punya cinta? Kalau pengunjung setia penulisan2u mesti tahukan. Tapi sayang, entry cerita ni dah distopkan untuk publication. Lama juga nak tunggu di terbitkan. 

Tapi good news is, akhirnya buku ni akan diterbitkan juga. Bulan Disember ni, novel ERTI CINTA akan menemui kita semua di pasaran. Seriously, Hana suka gila cerita ni. Tak sabar nak tahu siapa sebenarnya Danny ni? Kenapa dia ni misteri sangat. Joe pun sama. Kenapa Joe tu macam tahu sesuatu? Kenapa Anis je nampak Danny? Misteri2x...

Kalau kalian semua, tak pernah baca cerita ni..apa kata kalian ke penulisan2u, kat situ ada dari bab 1 hingga bab 18..trylah baca..lepas tu, kalau nak tahu ending dia, nantikan keluarannya bulan DISEMBER ni.. 

p/s: dah siap pesan kat adik suh carikan..maklumlah, susah sikit nak cari novel dekat Kuala Terengganu ni..=)