Followers

Wednesday, February 24, 2010

Di sebalik Tabir

salam...
disini Hana nak minta maaf banyak2 sbb Hana tak boleh nak postkan sebarang cerita..
sekarang ni Hana betul-betul langsung tak da idea nak sambung semua ceriter tu..
mesti kalian meluatkan dengan Hana...
ye lah sebab selalu bagi alasan sibuk...
honestly, this sem is the tougher than last sem..
terketar Hana dibuatnya..
tidur tak cukup..
tugasan keliling pinggang....
kadang2r rasa mcm nak quit je menulis ni..
sbb kepenatan yang Hana alami ni buatkan setiap kali pulang dari kelas..Hana terus tidur lepaskan penat..bila sedar Hana dah nak kena study..
mmg tak sempat...
tu yang kadang-kadang Hana rasa macm nak give up..

idea untuk sambung itu ada..tapi bila jari ni nak mula menaip..mata mulalah mengantuk...sudahnya terlelap di hadapan lappy dan sedar2 hari baru sudah bermula dan kepenata bertambah..
semuanya gara2 resepi yang Hana dapat dari internet semuanya tipu...
dah dua minggu Hana tak dapat tidur dgn aman sbbkan dish yang Hana masak tak jadi..

tugasan Hana yang susah giler tahap maksimum dan mengganggu tidur malamku adalah ayam percik...tiga empat kali Hana cuba tapi ttp tak jadi..tak tahu mana silapnya....kalaulah mak atau makcik kawan2 tahu mcm mana nak buat percik boleh tak bagi Hana resepinya..Hana betul2 tak larat nak cba semua resepi yang ada kat internet ni..banyak tenaga habis, dan banyak duit mengalir keluar...

haiz...dah selalu sangat dah Hana fikir nak tutup blog ni...yelah, dari biarkan blog ni terbengkalai...ceriter pun jarang update sbb kesibukan Hana nie...tak tahu lah bila semua ni nak berakhir...harap sem depan dah okay...

haiz, sekarang Hana tak tahu nak buat macam mana..semoga apa yang berlaku sekarang nie ada hikmahnya...

P/S: kalau kawan 2 ada resepi percik putih dan percik merah...silalah bantu Hana dengan menginformkan kat Hana..tapi dengan syarat..resepi tersebut mesti yang dah pernah cuba tau..yang mak or aunty kawan2 dah pernah cuba buat...pliz..really appreciate it...

salam sayang dari Hananorisa...

3 comments :

  1. alalalalalalalala....ciannye dia...
    xpe2...yana try tlg,k...
    act, yana slalu je msk percik ble balik rumah...
    tp, yana pny resepi simple je...
    x sure la kne ngan selera hana ke x...
    but, u can try it 1st,k...
    PERCIK:
    santan+bwg merah+tepung jagung - blend hga lumat
    then, masukkan dlm periuk...
    masukkan garam+gula...
    kacau, jgn stop smpai mdidih...
    ble mdidih, still kacau smpai suam...
    then, siramkan ats ayam@ikan bakar y telah diperap + bakar 2-3x...
    klu percik merah...
    santan+bwg merah+lada kering+t.jagung...
    simple sgt2,kan...
    try la...
    gd luck...
    & jgn la tutup blog ni...
    teruskan berkarya,k...

    ReplyDelete
  2. liyana - thanx ya...for the recipe...

    Hana Kimi - tak lah...akak tak amik seni kulinari...akak amik kos food service and nutrition..kos ni pun kena masak jugak...

    ReplyDelete

>dah baca jangan lupa komen ya...
hope kengkawan suka dengan n3 nie...
komen dari kalian sedikit sebanyak memberi semangat untuk Hana terus post lagi<