Followers

Wednesday, January 27, 2010

:::la tahzan:::


hari ni masuk kitchen lagi...eh, bukan minggu neh merupakan hari ke empat kami masuk kitchen setelah ari ahad, isnin dan selasa kami lalui...

pergh penat giler...but then not much apa yang Hana belajar bila suddenly setiap kali pun Hana kena masak nasik putih..bkannya Hana demand but apa yg akan Hana belajar if every week Hana masak nasi putih...all the basic teknik yg Hana belajar atau boleh belajar semua hilang macam tu je...

ye lah, eventhough Hana masih boleh tolong orang lain tp Hana tetap terkilan...sampaikan semua org pun kata Hana ni queen of white rice...bukan tak suka cuma tak gemar bila semua org asyik bg kerja masak nasik kat Hana...atau korang tak tahu dan tak ambik tahu..? yang nasik putih tu guna rice cooker? yang secara automatiknya akan masak selepas 30 minit?
...at least biarlah Hana belajar nk masak mknn lain...

dh lah Hana neh bukan jenis yg selalu masuk dapur kat umah tu..setakat nie sepanjng tiga minggu kelas komersial...Hana nie cuma duk masak nasik putih, masak asam pedas ngan stir fried, tp Hana tahu..........bila Hana minta nk buat lain mesti dorang semua pandang slack...ye lah, mesti dorang kata Hana ni budget pandai..berlagaklah macam pandai buat tp tak reti...dah lah masak asam pedas ikan kerisi hari tu tak laku....betul tak?

haiz....i just wish that someday you all will trust me n give me more than just white rice...sudahlah diri ini banyak terluka hari ni...not to mention my heart aching with so much pain that i've been pendam selama ini...

i just wish that someday, all of u know what i feel...sometime because of this feeling, i feel like crying...but then, everytime that feeling come, my tears doesn't want to come out...i really2 want to cry if it can help me forget all the problem...but i know that watever happen it is imposibble...because everyone should face their problem but i am not strong enough to face it and i try to close my eyes..pretending that i'm happy eventhgh my heart aching so much...

i know that i'm not as pretty as that girl...
i know that i'm not clever as that girl...
i know that i'm so penyibuk...
i know that i'm so happy tak bertempat...
i know that i'm a person that always take easy on some thing...
i know that i'm so 'gedik' in your term..

but then,
i'm still a human ...
this heart would hurt if people doesn't appreciate my comment...
coz someone might laugh or not interested on what am i saying..
maybe it is my mistake coz i dunno how to attract people attention...
so what am i should do?
because, this is me...


Because of i'm hurting so much...i try to happy...happy no matter wahatever happen...
that is my principe..
"be happy no matter whatever happen in your life'...
that's y each n everytime, you r in a stress,
stress for exam..or whatever..i'm still smiling and happy..because of what?
because i'm hurting so much because no one wanted to hear my heart screaming...

gedik? honestly, i dunno what is that word mean? trust me..
i've once ask many people, what exactly those word mean but still until now there still no answer..
some people call me gedik..and it hurt me a lot...
am I that gedik?
huhuhuhuhu...i ponder if i know the meaning...and maybe someone would said that i'm so gedik by posting and eng n3..so what? if you said so, y don' make it happen..after all, you are the one who give me that title right?

haiz....nk cerita semua benda yang dah lepas mcm dah tak berguna...nak buat macam mana ye tak?

so, right now...i just wish that one day you all could listen to me...not just listen but lend me your shoulder and let me crying.....i've try to borrow your shoulder that day and hoping you all would listen to me..but what all of you do is only listen to the gossip...trust me, i know how to analys people who are intersted in lending their shoulder and wth the people who only listen to know the latest news...

do you believe me if i said while writing this post, i'm crying?
it's true..i am crying right now...because only this blog willing to listen to me...
listen to my pain...
listen to my tears...
listen to my sadness...
listen to my heart..
listen to so much things...
and i don't have to begging it to listen to my heart...
and i don't have to bended my knee and praying you would listen to me..
because only He are the one who can I call...pendengar setia....

La Tahzan..
Jangan Bersedih..
Don be sad...
senyum sokmo

P/S: Ada sesape yang tahu tak definisi gedik?

2 comments :

  1. tak tahu maknanya
    tapi,
    menyampah biler tgk
    anak murid perempuan
    tergedik2 bila bercakap.
    alahai budak2 zaman sekarang.

    p/s: tak suka dengar
    perkataan gedik neh~

    ReplyDelete
  2. gedik?? kalau definisi yg betul x taw la.. xp klau definisi miss kira taw la..
    gedik= perangai mengada2 yang terlampau amat... bila org tgk, rsa nk sepak atau penampar ja sesapa yg uat perangai gedik tu.. hahaha

    ReplyDelete

>dah baca jangan lupa komen ya...
hope kengkawan suka dengan n3 nie...
komen dari kalian sedikit sebanyak memberi semangat untuk Hana terus post lagi<